Hur bra är chiafrön?

Hur bra är chiafrön?

Hej!

Jag har läst i flera sammanhang om chiafrönas fördelar och sökt dessa i hälsokostaffärer men utan resultat. Vet du var man kan köpa dem och hur pass bra de egentligen är?

/Fanny

Svar:

Hej Fanny!

Chiafrön har liknande näringsinnehåll som linfrön. Båda frösorterna innehåller den essentiella omega 3 fettsyran ALA (alfa-linolensyra). De innehåller även lösliga fibrer samt protein och mineraler. Chiafrön finns att beställa från flera butiker på nätet. Om du googlar på chiafrön kommer du hitta flera köpställen.

 

Vänliga hälsningar

Viveca

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Mer att läsa

    Idag
    Vinn biobiljetter till "Den unge Zlatan"
    • Läsarrecept: Grottor med lemoncurd
      För att få variation byter Viveca Granberg ut hallonen i hallon­grottorna mot lemoncurd. Resultatet blir syrligt, sött och jättegott!
    • Relationsexperten: Så bryter du ensamheten
      Icakurirens relationsexpert Ingemar Gens: Många av de frågor Icakurirens relationsexpert Ingemar Gens får handlar om ensamhet. Här delar han med sig av åtta tips för att få kontakt.
    • Helgens mat: Äpple på menyn
      Veckans helgmat går i äpplets tecken, från en fräsch skagenröra med tärnat äpple till fläskkarré med cider och ett frasigt äppelflarn till dessert.
    • TV: Här lagar Sigrid Bárány Budapeststubbesushi
      Icakurirens Helena Rönnberg hängde med mästerkocken Sigrid Bárány hem för att rulla sushi. Här bjuder Sigrid på några hemmasushitips, samt rullar ihop en riktigt märklig Budapeststubbesushi. En makirulle som skulle få mästerkockarna i Japan att gråta.
    Igår
    "Mother" är Sveriges första sockerfria restaurang