Jag är fiskallergiker

Jag är fiskallergiker

Jag är fiskallergiker och har två frågor kring detta.
1. Jag har linfrö på min fil på morgonen. Vad mer kan jag äta för att få i mig de viktiga fetterna som finns i fisk?
2. I recept ska man ofta använda fisksås, sardeller och liknande som smaksättare. Vad kan jag ersätta det med?

Svar:

Hej Lotta!
Ett bra sätt att tillgodose omega 3 fett utan att äta fisk är att ta en tesked linfröolja per dag.
Andra vegetabiliska omega 3 fettkällor är rapsolja, margariner med rapsolja och valnötter.

Fisksås smakar mer salt än fisk och ersätter ofta salt i det asiatiska köket. Soja eller miso kan fungera som ersättare för fisksås i en del recept. Som alternativ till sardeller kan du prova att använda kapris.

Vänliga hälsningar
Viveca

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!