Kan jag äta Canderel och fun light dryck

Kan jag äta Canderel och fun light dryck

Hej Viveca!!
Jag har haft stora problem med candida svamp i underlivet efter att ha ätit en stark peniccilinkur.
Jag har fått rådet att undvika socker och vitt mjöl i all mat.
Jag tycker att det går förvånadsvärt bra för att alldrig ha behövt ta bort detta i kosten innan. Men min fråga till dig är, när jag blir sugen på något sött brukar jag ta en skål med flingor/naturell yoggi med canderell eller ett glas med fun light dryck. Kan jag äta detta eller är det lika illa som att ha vanligt socker?
Tacksam för svar!

Svar:

Hej Sara!
Jag är lite osäker på hur strikta råd du har fått. Naturell yoghurt innehåller mjölksocker, laktos. Om du har fått rådet att undvika mjölksocker ska du vara försiktig med yoghurt. Andelen mjölksocker är ca 5 g per deciliter. Flingor kan innehålla vitt mjöl men om du använder osockrade fullkornsflingor av något slag ska det gå bra. Läs innehållsförteckningen. Canderel och fun light dryck innehåller sötningsmedel istället för socker och bör därför vara ok.
 
Vänliga hälsningar
Viveca

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  Quiz:Vad kan du om Melodifestivalen?
  Igår
  Vinn biobiljetter till "Den unge Zlatan"
  • Läsarrecept: Grottor med lemoncurd
   För att få variation byter Viveca Granberg ut hallonen i hallon­grottorna mot lemoncurd. Resultatet blir syrligt, sött och jättegott!
  • Relationsexperten: Så bryter du ensamheten
   Icakurirens relationsexpert Ingemar Gens: Många av de frågor Icakurirens relationsexpert Ingemar Gens får handlar om ensamhet. Här delar han med sig av åtta tips för att få kontakt.
  • Helgens mat: Äpple på menyn
   Veckans helgmat går i äpplets tecken, från en fräsch skagenröra med tärnat äpple till fläskkarré med cider och ett frasigt äppelflarn till dessert.
  • TV: Här lagar Sigrid Bárány Budapeststubbesushi
   Icakurirens Helena Rönnberg hängde med mästerkocken Sigrid Bárány hem för att rulla sushi. Här bjuder Sigrid på några hemmasushitips, samt rullar ihop en riktigt märklig Budapeststubbesushi. En makirulle som skulle få mästerkockarna i Japan att gråta.
  • Quiz:Vad kan du om Melodifestivalen?
   Nu har Melodifestivalen tagit över tv-underhållningen på lördagskvällarna. Testa dina kunskaper i Icakurirens Melloquiz.