Kan jag äta Canderel och fun light dryck

Kan jag äta Canderel och fun light dryck

Hej Viveca!!
Jag har haft stora problem med candida svamp i underlivet efter att ha ätit en stark peniccilinkur.
Jag har fått rådet att undvika socker och vitt mjöl i all mat.
Jag tycker att det går förvånadsvärt bra för att alldrig ha behövt ta bort detta i kosten innan. Men min fråga till dig är, när jag blir sugen på något sött brukar jag ta en skål med flingor/naturell yoggi med canderell eller ett glas med fun light dryck. Kan jag äta detta eller är det lika illa som att ha vanligt socker?
Tacksam för svar!

Svar:

Hej Sara!
Jag är lite osäker på hur strikta råd du har fått. Naturell yoghurt innehåller mjölksocker, laktos. Om du har fått rådet att undvika mjölksocker ska du vara försiktig med yoghurt. Andelen mjölksocker är ca 5 g per deciliter. Flingor kan innehålla vitt mjöl men om du använder osockrade fullkornsflingor av något slag ska det gå bra. Läs innehållsförteckningen. Canderel och fun light dryck innehåller sötningsmedel istället för socker och bör därför vara ok.
 
Vänliga hälsningar
Viveca

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Igår
  Din gamla nalle kan vara ett fynd
  • "Folk får kalla mig betongsosse"
   Efter nästan 20 år som doldis i riksdagen är Anders Ygeman plötsligt överallt. Icakuriren träffar en inrikesminister som inte hade en aning om vad han gav sig in på.
  • 12 sätt att njuta av London
   London har tagit tillbaka sin plats som det populäraste weekendresmålet. Icakuriren har letat fram tolv nya Londontips bortom Oxford Street och Piccadilly Circus.
  • Tre vardagsrätter med squash
   Squash är mild i smaken och matchas tacksamt med det mesta. Vi serverar den i grön soppa, krämig frittata och gör en "pasta" på rå squash.
  • Helgens mat: Sallad med asiatisk påbrå
   Nudelsallad med sesamstekt lax är fräsch helgmat. Avsluta med marängsviss.