Ska jag prova kokosolja

Ska jag prova kokosolja

Hej!
Har IBS och har fått tipset att pröva kokosolja, men är det verkligen nyttigt med tanke på kolesterolet?

Svar:

Hej Margareta!
Kokosolja innehåller mycket mättat fett, den typ av fett som det vanligen varnas för vid höga kolesterolvärden. Men det har visat sig att det är skillnad på mättat fett från animaliska livsmedel och från kokosnöten. Det verkar som det mättade fettet i kokosfett inte har samma negativa påverkan på kolesterolet. Jag föreslår att du varierar kokosolja med olivolja, rapsolja eller flytande matfett så du även får tillräckligt av omättade fettsyror.
 
Vänliga hälsningar
Viveca

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  Vinn biobiljetter till "Den unge Zlatan"
  • Läsarrecept: Grottor med lemoncurd
   För att få variation byter Viveca Granberg ut hallonen i hallon­grottorna mot lemoncurd. Resultatet blir syrligt, sött och jättegott!
  • Relationsexperten: Så bryter du ensamheten
   Icakurirens relationsexpert Ingemar Gens: Många av de frågor Icakurirens relationsexpert Ingemar Gens får handlar om ensamhet. Här delar han med sig av åtta tips för att få kontakt.
  • Helgens mat: Äpple på menyn
   Veckans helgmat går i äpplets tecken, från en fräsch skagenröra med tärnat äpple till fläskkarré med cider och ett frasigt äppelflarn till dessert.
  • TV: Här lagar Sigrid Bárány Budapeststubbesushi
   Icakurirens Helena Rönnberg hängde med mästerkocken Sigrid Bárány hem för att rulla sushi. Här bjuder Sigrid på några hemmasushitips, samt rullar ihop en riktigt märklig Budapeststubbesushi. En makirulle som skulle få mästerkockarna i Japan att gråta.
  Igår
  "Mother" är Sveriges första sockerfria restaurang