Smaktest av Earl Grey-te

Icakurirens matredaktion har provsmakat sex sorter Earl Grey-te i portionspåsar och det var stor skillnad i smak och kvalitet. Läs hela testet här.

Matredaktionen testar te
Matredaktionen testar te. Foto: Erik Hedman

Matredaktionen betygsatte och kommenterade färg, doft, smak och strävhet. Alla sorterna hade dragit 3 minuter i nykokt vatten innan påsen plockades ur.

Twinings och Lipton placerades sig bäst i testet, där de dyraste Coop Prima och Friggs var bottennappen. De bästa hade aromatisk smak av både te och citrus, de sämsta smakade ofräscht och obehagligt.

Te, särskilt när det är smaksatt med flyktiga oljor, är färskvara, och beroende av tät förvaring för aromens hållbarhet. Öppnad förpackning förvaras bäst torrt och lufttätt i rumstemperatur. Förpackningens täthet är viktig redan på butikshyllan. Älskar man teets nyöppnade smak är det vettigt att köpa små förpackningar.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  Vinn reseryggsäck från Osprey!
  • Vinn biobiljetter till familjefilmen "Den lille prinsen"
   Återupptäck en av tidernas mest älskade historier. Den Oscarsnominerade regissören Mark Osborne (Kung Fu Panda) står bakom denna animerade filmversion av Antoine de Saint-Exupérys kultförklarade barnbok Den lille prinsen. Boken har hittills översatts till 180 språk och sålt i över 145 miljoner exemplar. Svensk biopremiär: 10 juni. 10 vinnare får 2 biobiljetter var!