Följ med på Icakurirens vinresa till Italien

Välkommen på en resa för alla sinnen! Res med Icakuriren på en unik vinresa till Veneto och vingården Monte Zovo.

Resfakta Veneto

Avresa 22 september.
Hemresa 26 september.

14 900 kr per person i dubbelrum inklusive flyg. 1 700 kr i tillägg för enkelrum.
Researrangör Go Slow Travel.

Flyg Stockholm eller Köpenhamn – Verona (via München/Frankfurt).
Buss för transfer och utflykter.
Fyra nätter på hotell inklusive frukost och hotellskatt.
Två middagar exklusive dryck.
Två luncher inklusive dryck.
Utflykter och inträden enligt program.
Olivolje-, skink- och vinprovningar.
Med på resan är Icakurirens chefredaktör Helena Rönnberg.
Svensk färdledare finns också med på resan.

Hotel San Marco i Peschiera del Garda.
Hotellet ligger precis vid Gardasjöns strand, 500 meter från den historiska stadskärnan. Det finns en trevlig terrass med panorama-utsikt över sjön. Alla rum har luftkonditionering, wi-fi och platt-tv med satellitkanaler. Badrum med dusch och hårtork.
Hotel Aldo Moro, Montagnana.
Mycket charmigt, familjeägt hotell med bra kvalitet på frukost och middag. Alla de luftkonditionerade rummen har plattskärms-tv och wi-fi.

Ring Go Slow Travel
tel 08-717 90 70
Mejl info@goslowtravel.com
Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar bortom vår kontroll. Begränsat antal platser, så boka redan idag!

Förra året inledde Icakuriren ett samarbete med Contemporary Wines och tog fram Icakurirens eget vin. Nu har du som läsare chans att tillsammans med Icakurirens chefredaktör Helena Rönnberg besöka vingården Monte Zovo, där familjen Cottini tillverkar Icakurirens vin. 

Familjen Cottini är vinmakare i fjärde generationen, och vingården Monte Zovo ligger i närheten av Gardasjön. Den fantastiska omgivningen, med bergen som omger dalen, skapar ett perfekt klimat för vinodling. Vingården har miljöcertifierats, och har till och med ett eget kretslopp. 

Vi bor vackert vid Gardasjön, i Montagnana, staden som är känd för sina medeltida stadsmurar. Området Veneto sträcker sig från Dolomiterna till Adriatiska havet. Naturen bjuder på allt ifrån höga berg till gröna kullar, mjuka sluttningar och breda sandstränder. 

Venetos kök präglas av färsk fisk och skaldjur, med typiska rätter som Spaghetti alle Vongole och skaldjursrisotto. 

Välkommen på en unik resa som kittlar smaksinnena, ger oss kulturupplevelser och det bästa Italien har att bjuda på. 

Av: Sofia Gynge

 

Dag 1 Avresa till Verona – Peschiera del Garda 

Flyg till Verona. Härifrån har vi en halvtimmes transfer med buss till Peschiera del Garda som ligger vid Gardasjöns södra ände. Denna lilla stad, med anor från 1500-talet, har delar av den gamla stadsmuren kvar. Efter att ha installerat oss på hotellet samlas vi för att äta en god välkomstmiddag tillsammans.

 

Dag 2 Vingården Monte Zovo
Dagen går i vinguden Bacchus tecken. Regionen Veneto är en av Italiens mest aktiva producenter av kvalitetsviner. Hos Monte Zovo smakar vi Icakurirens eget vin, äter lunch och får en visning av vingården. Innan vi återvänder till Peschiera del Garda gör vi ett besök på en så kallad frantoio där man tillverkar olivolja. Presentation och provsmakning. Kvällen är ledig.

 

Dag 3 Mantova – Marmirolo – Montagnana

Efter frukost lämnar vi Gardasjön och beger oss till den praktfulla renässansstaden Mantova i Lombardiet. Det gamla hertigpalatset är huvudattraktionen och att ta en espresso eller en svalkande glass på piazzan är en fröjd för både öga och gom. 

En rustik lantlunch bjuds det på i Marmirolo innan vi återvänder till Veneto och den medeltida staden Montagnana som är känd för sin fina och välbevarade ringmur.

I Montagnana gör man prosciutto Veneto Berico, en fin, torkad skinka med ursprungsbenämningen DOP och som liknar parmaskinkan. Vi besöker en så kallad prosciuttificio där vi får information om produktionen och förstås får smaka av godbitarna. 

Här tar vi in på det charmiga hotellet Aldo Moro, beläget alldeles runt hörnet från Piazza Vittorio Emanuele II där den vackra 1400-talskatedralen ligger. 

 

Dag 4 Montegrotto – vingården La Mincana 

Vi beger oss mot de euganiska kullarna, ett av Italiens natursköna områden som har inspirerat poeter som Shelley och Keats, och där Petrarca föddes. Vi besöker en barockträdgård vars höga buxbomshäckar skymmer en flera sekel gammal labyrint. 

I Montegrotto stannar vi för att strosa runt och ta en lunch på egen hand. Därefter gör vi ett besök på vingården La Mincana för en vinprovning innan vi återvänder till Montagnana där vi senare på kvällen äter en god middag tillsammans på hotellet. 

 

Dag 5 Verona – Hemresa

Sovmorgon före avresa. En passande avslutning i Veneto är ett besök i Verona. Den vackra staden är kanske mest känd som platsen för Shakespeares drama Romeo och Julia, men även för den välbevarade romerska amfi-teatern där man har konserter under sommaren. Transfer till flygplatsen för hemresa på kvällen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top