Gustav väljer ett år utan män

Hej Gustav Edman, som väljer ett mansfritt 2014!

Gustav Edman

Ålder: 35 år.
Bor: Gnesta utanför Stockholm.
Familj: Sambo, två barn.
Aktuell: Bestämt sig för att 2014 ska vara ett mansfritt år.

Gustav väljer ett år utan män
Gustav Edman
Gustav Edman

Du har bestämt dig för att ha ett mansfritt år 2014. Vad innebär det?
– Jag lyssnar inte på musik framförd av enbart män, följer inga män på sociala medier och ser inte filmer regisserade av enbart män. Hittills har det inte varit några problem.
Hur kom du på denna idé?
– Jag har slagits av att väldigt mycket av den kultur jag konsumerar är av män. Det ger mig en ensidig världsbild och det blir ett problem. Jag behöver hitta fler kvinnor som inspirerar mig i mitt liv.
Vilka kvinnor får du inspiration från i dag?
– Jag inspireras oftast av människor som jag möter i vardagen, snarare än offentliga personer. Mina
vänner Sara Haraldsson, Maja Dahl och Lisa Gemmel som driver podden Fan vad fittigt (fanvadfittigt.wordpress.com) är till exempel några som betytt väldigt mycket för mig när det kommer till tankar om feminism och en djupare förståelse av världen.
Vad har du fått för reaktioner av din omgivning?
– Det har varit många positiva reaktioner, jag hade förväntat mig mer negativa röster. Däremot har jag sett att kvinnor som sprider vidare det här som jag gör blir mer utsatta. Det värsta nån kallat mig är pajas medan kvinnor blivit utsatta för mer rent hat.
Hur uppmärksammar du internationella kvinnodagen 8 mars?
– Många duktiga människor pratar den här dagen som jag tänkte lyssna på. Jag kommer att lyfta de bra frågorna de här människorna tar upp. Jag lever mycket i en bubbla och behöver hitta nya vägar att komma ut ifrån den.

Av Katrin Åsander

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top