Marinerat ankbröst med citrussmaker

Ankbrösten marineras i apelsin, citron och honung. Gott tillsammans med sallad, fikon och valnötter.

Tillagningstid: 40 minuter + marineringstid
4 portioner

Du behöver

  • 400 gram ankbröst
  • Salt och peppar
  • Marinad
  • 4 matskedar rapsolja
  • 4 matskedar pressad apelsin
  • 1 matsked pressad citron
  • 1 matsked honung
  • Salt och peppar
  • Servering
  • ½ påse salladsblad
  • 3 färska fikon
  • Valnötter

Gör så här

1

Sätt ugnen på 125 grader. Stek ankbrösten i sitt eget fett med den feta sidan ned. Stek köttet på medelvärme i 7 minuter. Vänd och stek ankbröstet i 3 minuter på andra sidan. Salta och peppra.

2

Lägg ankbrösten i en ugnsfast form och stek dem i mitten av ugnen tills de kommit upp i 70 grader. Det tar 20-25 minuter. Låt köttet vila i 15 minuter.

3

Gör under tiden marinaden. Blanda rapsolja, pressad apelsin, pressad citron, honung, salt och peppar i en skål. Skär ankbröstet i sneda skivor och lägg det i en bunke. Häll marinaden över.

4

Ställ bunken kallt, gärna över natten.

5

Lägg några salladsblad på 4 assietter. Skär fikonen i klyftor. Lägg fikon, skivor av ankbröst och smulade valnötter ovanpå salladsbladen. Servera direkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top