Du behöver
- 500 g körsbärstomater, gärna gula och röda
- 1 stor rödlök
- 2 paprikor
- 1 liten aubergine
- 1 nypa torkade örtkryddor
- 1 citron, pressad
- 1 tsk socker
- en handfull oliver
- ca 200 g chevre
- 400 g stark, god korv, t ex chorizo
Gör så här
1
1 Klyv körsbärstomaterna och ställ åt sidan.
2
2 Skär ner övriga grönsaker i grova bitar. Slå en rejäl skvätt olivolja i en gryta och häv i lök, paprika och aubergine och tillsätt örtkryddor, citronsaft och socker. När grönsakerna börjar mjukna, tillsätt tomaterna och smaka upp med flingsalt och nymalen svartpeppar.
3
3 Ta från värmen innan tomaterna mjuknat för mycket och tillsätt oliver och smulad chèvre. Servera med stark och smakrik korv, exempelvis chorizo.