Ratatouille med getost och oliver

Du behöver 500 g körsbärstomater, gärna gula och röda 1 stor rödlök 2 paprikor 1 liten aubergine 1 nypa torkade örtkryddor 1 citron, pressad 1...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g körsbärstomater, gärna gula och röda
  • 1 stor rödlök
  • 2 paprikor
  • 1 liten aubergine
  • 1 nypa torkade örtkryddor
  • 1 citron, pressad
  • 1 tsk socker
  • en handfull oliver
  • ca 200 g chevre
  • 400 g stark, god korv, t ex chorizo

Gör så här

1
1 Klyv körsbärstomaterna och ställ åt sidan.

2
2 Skär ner övriga grönsaker i grova bitar. Slå en rejäl skvätt olivolja i en gryta och häv i lök, paprika och aubergine och tillsätt örtkryddor, citronsaft och socker. När grönsakerna börjar mjukna, tillsätt tomaterna och smaka upp med flingsalt och nymalen svartpeppar.

3
3 Ta från värmen innan tomaterna mjuknat för mycket och tillsätt oliver och smulad chèvre. Servera med stark och smakrik korv, exempelvis chorizo.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top