Ediths fruktkaka från Salzburg

Du behöver 350 g frukt blandad torkad 1.5 dl mjölk + 1 dl mjölk 50 g hasselnötter hackade 2 st ägg 1 3/4 dl strösocker...

Tillagningstid: 120 minuter
1 portion

Du behöver

  • 350 g frukt blandad torkad
  • 1.5 dl mjölk + 1 dl mjölk
  • 50 g hasselnötter hackade
  • 2 st ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel malen
  • 0.5 tsk kryddnejlika malen
  • 0.5 tsk malen ingefära

Gör så här

Skär frukten i småbitar. Lägg i en kastrull och häll på 1 1/2 dl mjölk. Värm, rör om och dra av från plattan. Låt frukten kallna och dra åt sig all vätska. Blanda i nötter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bak­pulver, och kryddor. Sikta lite av blandningen över frukten, vänd ner resten av mjölet i äggpöset varvat med 1 dl mjölk. Rör ner den mjölade frukten i smeten. Fodra en avlång 2-litersform med bakplåtspapper. Häll i smeten, dunka formen mot bänken så att smeten packar sig. Grädda på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 45 minuter. Prova med sticka. Låt svalna lite i formen innan den stjälps upp och får kallna helt på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top