Kotletter med bacon och svampsås

Kotletter i läcker bacon- och svampsås. Rostad klyftpotatis smakar gott till.


4 portioner

Rostade tomater

Lägg tomaterna i en långpanna med bakplåtspapper. Häll på lite olja och grilla strax under ugnens mitt i
225 grader i 15–20 minuter. 

Du behöver

  • 140 gram skrivat bacon
  • 4 fläskkotletter, ca 700 gram
  • Salt och svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Bacon- och svampsås
  • 200 gram skogschampinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 3 matskedar hackad persilja
  • 2 deciliter vatten
  • 3 matskedar kalvfond
  • 3 deciliter vispad grädde
  • 2 teskedar majsstärkelse
  • Servering
  • Rostad klyftpotatis
  • Rostade tomater

Gör så här

1

Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och dela i bitar.

2

Snitta kotletterna lätt i sidan och krydda med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kotletterna runt om. Ta upp dem.

3

Bacon- och svampsås: Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Tärna tomaterna.

4

Hetta upp smör och stek svamp och vitlök blanka. Ta undan halva mängden till topping.

5

Vänd ner tomater, bacon och persilja. Tillsätt vatten, fond och grädde och låt puttra i ca 5 minuter.

6

Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Koka upp. Lägg ner kotletterna i såsen och sjud tills de är klara.

7

Lägg upp i en skål och toppa med resten av svampen.

8

Servera med klyftpotatis och rostade tomater.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top