Grönärtspuré med chilipeppar

Du behöver 2 dl purjolöksringar 250 g ärter frysta gröna 200 g frysta potatistärningar 1 l kokande vatten 1 st basilika tärning 1 st grönsaksbuljong...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl purjolöksringar
  • 250 g ärter frysta gröna
  • 200 g frysta potatistärningar
  • 1 l kokande vatten
  • 1 st basilika tärning
  • 1 st grönsaksbuljong tärning
  • 0.5 st chilipeppar finhackad
  • 2.5 msk vit balsamvinäger
  • salt och vitpeppar
  • vitt vin mousserande

Till garnering

ärtskott
pumpafrö rostade
fetaost marinerade tärningar

Gör så här

1
Lägg purjo, ärter och potatis i en rymlig soppkastrull. Häll över vatten, smula i kryddtärning samt buljongtärning. Koka upp och låt ingredienserna koka mjuka 5–8 minuter.

2
Mixa soppan slät med stavmixer. Lägg i chilipeppar och koka upp igen.

3
Smaka av med balsamvinäger, salt och vitpeppar. Vill man kan man smaka av med mousserande vin.

4
Garnera soppan i tallrikarna med ärtskott och pumpafrön. Servera kryddmarinerade fetaosttärningar till.


Kommentar:
Låt inte soppan på gröna ärter koka för länge, då bleknar den friska gröna färgen. Vill man spetsa soppan med vitt vin eller mousserande vin får den drag av den fina klassiska soppan Crème Ninon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top