Du behöver
- 4 st citron
- 2 st burkar tonfisk (eller sardiner)
- 0.5 st gul lök
- gräddfil + majonnäs
- 4.5 st ansjovisfiléer
- 1 st oliver handfull urkärnade svarta
- 1 st ägg hårdkokt
- persilja några kvistar
- 3.5 msk kapris
- salt
- vitpeppar
Gör så här
1
Skär av citronernas toppiga ovansida som ett lock och skär av en bit i botten, så att de kan stå stadigt. Gröp ur det mesta av citronernas fruktkött med en skarp kniv (gärna en grapefruktkniv). Skär det i små bitar.
2
Häll av oljan eller vätskan från tonfisk eller sardiner och mosa dem i en skål med en gaffel. Blanda med finhackad gul lök, lite majonnäs och gräddfil, en del av fruktköttet från citronerna, hackade ansjovisfiléer, hackade svarta oliver och hackat hårdkokt ägg. Blanda också i lite kapris. Smaka av massan med salt och vitpeppar.
3
Fyll citronerna med blandningen, sätt på ett lock på sned och garnera med några skivade oliver och en dillkvist.
Vårmiddagen är komponerad av skulptörerna Kicki och Björne Selder i Skåne. Björne står för varmrätterna medan Kicki ör husets “dessertmästare”.