Fyllda citroner à la Nizza

Du behöver 4 st citron 2 st burkar tonfisk (eller sardiner) 0.5 st gul lök gräddfil + majonnäs 4.5 st ansjovisfiléer 1 st oliver handfull...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st citron
  • 2 st burkar tonfisk (eller sardiner)
  • 0.5 st gul lök
  • gräddfil + majonnäs
  • 4.5 st ansjovisfiléer
  • 1 st oliver handfull urkärnade svarta
  • 1 st ägg hårdkokt
  • persilja några kvistar
  • 3.5 msk kapris
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

1
Skär av citronernas toppiga ovansida som ett lock och skär av en bit i botten, så att de kan stå stadigt. Gröp ur det mesta av citronernas fruktkött med en skarp kniv (gärna en grapefruktkniv). Skär det i små bitar.

2
Häll av oljan eller vätskan från tonfisk eller sardiner och mosa dem i en skål med en gaffel. Blanda med finhackad gul lök, lite majonnäs och gräddfil, en del av fruktköttet från citronerna, hackade ansjovisfiléer, hackade svarta oliver och hackat hårdkokt ägg. Blanda också i lite kapris. Smaka av massan med salt och vitpeppar.

3
Fyll citronerna med blandningen, sätt på ett lock på sned och garnera med några skivade oliver och en dillkvist.


Kommentar:
Vårmiddagen är komponerad av skulptörerna Kicki och Björne Selder i Skåne. Björne står för varmrätterna medan Kicki ör husets “dessertmästare”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top