Lammfärsspett med couscous

Du behöver 1 skiva formfranska 1 dl mjölk 2 msk gul lök finriven 500 g lammfärs 1 tsk paprikapulver 1 tsk gurkmeja 1 krm chiliflakes...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 skiva formfranska
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk gul lök finriven
  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • olja att pensla med

Stekt couscoussallad

2,5 dl couscous + 5 dl vatten
1 st aubergine liten
1 st squash liten
1 st gul lök finhackad
2 st vitlöksklyftor rivna
0,5 st grönsaksbuljongtärning
75 g färsk bladspenat
1,5 dl svarta oliver med kärna
1 tsk pressad citron

Gör så här

1

Blanda smulat bröd och mjölk i en skål, sväll i 10 minuter. Tillsätt lök, lammfärs, paprikapulver, gurkmeja, chiliflakes, ägg och salt. Arbeta till en slät smet. Forma jämnstora korvar, trä upp dem på spett. Pensla med olja och grilla över fin glödbädd. 

2

Stekt couscoussallad Koka couscousen enligt anvisningen på paketet. Låt dra i 10 minuter under lock. Låt svalna. 

3

Skär aubergine och squash i halva skivor. Stek grönsakerna med löken, lite i taget, i olja. Grönsakerna ska vara genomstekta, löken mjuk och glansig. Salta. 

4

Stek couscousen i olja, stek hälften åt gången. Smula buljongtärningen och tillsätt den, rör så att allt blir blandat. 

5

Rör ner allt det stekta samt spenat, oliver och citronsaft. Smaka av med salt. 

6

Servera grillspetten med stekt couscous och myntayoghurt (se recept här nedan).


Kommentar:
Myntayoghurt:
Blanda 4 dl turkisk yoghurt, 1 msk honung, 2 tsk torkad mynta, 50 g hackade valnötter, 3/4 dl ljusa russin, salt och peppar till en sås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top