Fisksoppa med curry och limeblad

Läcker fisksoppa toppad med koriander- och limemarinerade räkor.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rapsolja till stekning
  • 1 matsked röd currypasta
  • ½ tesked gurkmeja
  • 4 kaffirlimeblad
  • 3-4 morötter, sammanlagt 300 gram
  • 4 normalstora potatisar, gärna av fast sort
  • 500 gram krossade tomater
  • 1.2 liter vatten
  • 2 höns- eller fiskbuljongtärningar
  • 400 gram torsk, gärna fryst, tinad
  • 2 deciliter vispgrädde
  • Salt
  • Korianderblad
  • Koriander- och limemarinerade räkor
  • 150 gram skalade räkor
  • ½ deciliter finhackad koriander
  • 1 tesked finrivet limeskal
  • 2 matskedar rapsolja

Gör så här

1

Hacka löken och riv eller pressa vitlöken. Fräs all lök mjuk och glansig i rapsolja i en gryta.

2

Rör ner currypasta och gurkmeja. Smula limebladen lite i handen och tillsätt dem till grytan.

3

Skala morötter och potatis och dela dem i skivor respektive tärningar. Tillsätt morotsskivor, potatistärningar, krossade tomater, vatten och buljongtärningar till grytan.

4

Låt soppan koka under lock tills rotfrukterna är mjuka, det tar ca 25 minuter.

5

Dela torsken i tärningar. Tillsätt torsk och grädde till grytan och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med ganska mycket salt.

6

Koriander- och limemarinerade räkor: Blanda räkor, koriander, limeskal och rapsolja i en liten skål.

7

Servera fisksoppan med räkorna. Toppan soppan med korianderblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top