Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 0,75 dl florsocker
- 175 g smör rumsvarmt
Fyllning
4 st ägg
3 dl strösocker
2 st lime yttersta, finrivna skalet + saft
4 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till garnering
lime rivet skal
florsocker
Gör så här
Mördeg Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa i matberedare ihop mjöl, florsocker och smör. Tryck ut degen i en smord ugnsform, cirka 20 x 30 centimeter.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Gör fyllningen under tiden.
Fyllning Vispa ihop ägg och socker fluffigt, 5 minuter med elvisp. Vänd ner limesaft och skal. Rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
Ta ut formen och häll smeten över botten direkt. Grädda i ytterligare cirka 25 minuter. Låt svalna.
Pudra med florsocker och riv över limeskal. Skär i rutor och servera.