Limerutor med mördegsskal och florsocker

Du behöver 4 dl vetemjöl 0,75 dl florsocker 175 g smör rumsvarmt Fyllning 4 st ägg 3 dl strösocker 2 st lime yttersta, finrivna skalet...

Tillagningstid: 55 minuter
33 stycken

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 0,75 dl florsocker
  • 175 g smör rumsvarmt

Fyllning

4 st ägg
3 dl strösocker
2 st lime yttersta, finrivna skalet + saft
4 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Till garnering

lime rivet skal
florsocker

Gör så här

1

Mördeg Sätt ugnen på 175 grader.

2

Mixa i matberedare ihop mjöl, florsocker och smör. Tryck ut degen i en smord ugnsform, cirka 20 x 30 centimeter.

3

Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Gör fyllningen ­under tiden.

4

Fyllning Vispa ihop ägg och socker fluffigt, 5 minuter med elvisp. Vänd ner limesaft och skal. Rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

5

Ta ut formen och häll smeten över botten direkt. Grädda i ­ytterligare cirka 25 minuter. Låt svalna. 

6

Pudra med florsocker och riv över limeskal. Skär i rutor och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top