Chokladfondant med skogshallon

En ljuvlig och mjukt rinnig chokladfondant som serveras med hallon, grädde och lite riven muskotnöt.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Rårörda hallon:

0.5 dl vatten
0.5 dl socker
2 st lagerblad
3 dl frysta hallon

Chokladfondant:

200 g smör
200 g mörk choklad (72 %)
4 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
0.5 tsk bakpulver
salt en nypa
smör till formarna

Till servering:

3 dl grädde
muskotnöt

Gör så här

1
Rårörda hallon: Koka upp vatten, socker och lagerblad. Vänd ner hallonen och låt svalna. Rör om.
2
Chokladfondant: Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret, blanda i chokladen och rör tills allt smält samman.
3
Vispa ägg och socker separat med elvisp tills sockret löser sig. Blanda ner choklad-smeten i äggsmeten. Sikta över vetemjöl, kakao och bakpulver. Blanda ihop och tillsätt en nypa salt.
4
Smörj cocotter som rymmer 1 1/2–2 dl och fördela smeten i formarna, baka i ugnen 7–9 minuter. Kakan ska vara rinnig i mitten. Lossa ur formarna och vänd upp på fat.
5
Vispa grädden till lösa toppar. Servera fondanten nybakad med grädde och hallon, avsluta med att riva över lite muskotnöt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top