Gratinerade nektariner i ugn

När man steker frukt i ugnen händer det något! Smakerna blir mer koncentrerade och frukten blir godare. Lite syrlig crème fraiche smakar gott till nektarinerna.

Tillagningstid: Tid 15 minuter + 25 minuter i ugnen
4 portioner

Du behöver

  • 6 mogna nektariner
  • 4 msk smör
  • ca ½ dl brun farin strö (kan ersättas med vanligt strösocker)
  • 50 g grovt hackade pistagenötter
  • Servering
  • Crème fraiche

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader.

2

Dela nektarinerna på mitten och ta ur kärnorna.

3

Lägg nektarinhalvorna med snittytan uppåt i en smord ugnsfast form.

4

Lägg en knapp tesked smör ovanpå varje nektarinhalva. Toppa med brun farin och grovt hackade pistagenötter.

5

Gratinera i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Nektarinerna ska ha blivit mjuka och fått lite färg.

6

Servering: Servera nektarinerna medan de fortfarande är ljumma tillsammans med en klick crème fraiche.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top