Rostad kålrot med honung och apelsin

Ge kålroten spännande smak med en blandning av apelsin, ingefära och honung. Servera med sallad och bröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Tips!

  • Stek rätten med några kycklingfiléer. Bryn kycklingen i olja några minuter i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Fördela över grönsakerna och stek klart i ugnen i 15–20 minuter.
  • Linserna kan bytas ut mot förkokta bönor.

Du behöver

  • 1 kålrot, ca 1 kg
  • 2 rödlökar
  • 2 apelsiner
  • 2 matskedar flytande honung
  • 4 matskedar olivolja
  • 1 matsked vit balsamvinäger
  • 1 tesked finriven ingefära
  • 1 kryddmått chiliflakes
  • 2 teskedar grovhackad rosmarin
  • Salt och svartpeppar
  • 2 deciliter belugalinser
  • 200 gram getost

Gör så här

1

Skala och skär kålroten i mindre bitar. Skala och dela löken i två delar, skär i tunna skivor.

2

Riv ner skalet från 1 apelsin och pressa ner saften från 2 apelsiner i en skål. Tillsätt honung, olivolja, vinäger, ingefära, chiliflakes och rosmarin. Krydda med salt och peppar, blanda.

3

Lägg ut grönsakerna på en ugnsplåt och häll över apelsinblandningen. Blanda och ställ in plåten längst ner i ugnen. Rosta i 200 grader i ca 1 timme tills kålroten mjuknat och fått fin färg.

4

Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt dem mot slutet av ugnstiden. Dela osten i mindre bitar och ställ in i mitten av ugnen. Låt allt bli varmt i ca 3–5 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top