Surkål med kokt fläsk och korv, potatis, senap

Du behöver 1 l vatten 2 st buljongtärningar 1 st lagerblad 8 st potatis medelstora 200 g rimmat sidfläsk 300 g kokkorv (2 olika sorters)...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 2 st buljongtärningar
  • 1 st lagerblad
  • 8 st potatis medelstora
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 300 g kokkorv (2 olika sorters)
  • 400 g surkål från burk
  • 2 st äpplen syrliga

Gör så här

1
Koka upp vatten med buljongtärning och lagerblad.

2
Skala potatisen, lägg i den samt fläsk och korv. Koka upp igen och låt sjuda med locket på glänt tills potatisen är färdig.

3
Värm surkålen i kastrull med grovrivet, tvättat äpple.

4
Servera skivat fläsk och korvar med surkål, potatis och favoritsenapen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top