Ras-el-hanout-krydda

Du behöver 6.5 st kryddpepparkorn 1 tsk svartpeppar 6.5 st kryddnejlikor 0.75 tsk kardemummafrön 1.5 tsk spiskumminfrön 1.5 tsk korianderfrön 1.5 tsk fänkålsfrön 2 tsk...


0 portioner

Du behöver

  • 6.5 st kryddpepparkorn
  • 1 tsk svartpeppar
  • 6.5 st kryddnejlikor
  • 0.75 tsk kardemummafrön
  • 1.5 tsk spiskumminfrön
  • 1.5 tsk korianderfrön
  • 1.5 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1.5 tsk kanel malen
  • 1 tsk gurkmeja malen
  • 1 tsk kajennpeppar malen
  • 0.25 tsk muskot riven
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

1
Rosta de sju hela kryddsorterna under omrörning en minut

2
i torr, varm stek-panna och mal eller stöt dem sedan till pulver.

3
Blanda med de köpta malda kryddorna och salt.

4
Satsen kan dubblas. Förvara resten svalt och mörkt i trång glasburk med skruvlock, använd inom ett år

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top