Du behöver
- 6.5 st kryddpepparkorn
- 1 tsk svartpeppar
- 6.5 st kryddnejlikor
- 0.75 tsk kardemummafrön
- 1.5 tsk spiskumminfrön
- 1.5 tsk korianderfrön
- 1.5 tsk fänkålsfrön
- 2 tsk malen ingefära
- 2 tsk paprikapulver
- 1.5 tsk kanel malen
- 1 tsk gurkmeja malen
- 1 tsk kajennpeppar malen
- 0.25 tsk muskot riven
- 1.5 tsk salt
Gör så här
1
Rosta de sju hela kryddsorterna under omrörning en minut
2
i torr, varm stek-panna och mal eller stöt dem sedan till pulver.
3
Blanda med de köpta malda kryddorna och salt.
4
Satsen kan dubblas. Förvara resten svalt och mörkt i trång glasburk med skruvlock, använd inom ett år