Du behöver
- 5 st vitlöksklyftor finhackade
- 3 st gula lökar hackade
- olivolja
- 1 tsk spiskummin malen
- 1 tsk koriander malen
- 0.5 tsk kanel malen
- 400 g lammfärs mager
- 1 tärning grönsaksbuljong smulad
- 3 msk mangochutney
- 1 st lime pressad
- 1 st burk kikärter avspolade
- 2 dl matlagningsyoghurt (10%)
- 3 st fikon skurna i kvartar
- 1 st granatäpple
- färsk mynta
Gör så här
1
Fräs vitlök och lök genomskinliga på medelhög värme i lite olivolja.
2
Tillsätt kryddorna och låt steka med någon minut. Lägg i färsen och stek igenom.
3
Tillsätt buljongtärning, mangochutney, lime, kikärter och matlagningsyoghurt. Smaka av med salt och svartpeppar.
4
Toppa med fikon, granatäpple och färsk mynta och servera grytan het med ris, couscous eller bulgur.