Lammfärsgryta med söta kryddor

Du behöver 5 st vitlöksklyftor finhackade 3 st gula lökar hackade olivolja 1 tsk spiskummin malen 1 tsk koriander malen 0.5 tsk kanel malen 400...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 st vitlöksklyftor finhackade
  • 3 st gula lökar hackade
  • olivolja
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 1 tsk koriander malen
  • 0.5 tsk kanel malen
  • 400 g lammfärs mager
  • 1 tärning grönsaksbuljong smulad
  • 3 msk mangochutney
  • 1 st lime pressad
  • 1 st burk kikärter avspolade
  • 2 dl matlagningsyoghurt (10%)
  • 3 st fikon skurna i kvartar
  • 1 st granatäpple
  • färsk mynta

Gör så här

1
Fräs vitlök och lök genomskinliga på medelhög värme i lite olivolja.

2
Tillsätt kryddorna och låt steka med någon minut. Lägg i färsen och stek igenom.

3
Tillsätt buljongtärning, mangochutney, lime, kikärter och matlagningsyoghurt. Smaka av med salt och svartpeppar.

4
Toppa med fikon, granatäpple och färsk mynta och servera grytan het med ris, couscous eller bulgur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top