Färgglada fyllda paprikor med kött- och chorizofärs

Matiga paprikor som fyllts med både kött- och chorizofärs. Toppa med persilja och servera med en klick crème fraiche eller matyoghurt.

Tillagningstid: 2 timmar
4 portioner

Du behöver

  • 6–8 paprikor, gärna i olika färger
  • 2 matskedar olivolja
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 3 matskedar olivolja
  • 450 gram köttfärs, t.ex. nöt-, lamm- eller fläsk
  • 100 gram chorizofärs
  • 2 deciliter kokt kallt ris (1 dl okokt)
  • ⅔ deciliter vatten
  • ½ –1 tesked salt
  • 2 kryddmått svartpeppar
  • Sås
  • 5 deciliter hönsbuljong (på tärning eller fond)
  • 3 matskedar tomatpuré
  • Garnering
  • 3 matskedar hackad persilja
  • Servering
  • Crème fraiche eller matyoghurt

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skär av locket, där stjälken sitter, på paprikorna och ta bort kärnorna, men inte mellanväggarna.

3

Ställ paprikorna i en ugnssäker form med hög kant eller i en låg gryta. Ringla över oljan och rosta dem i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ta ut.

4

Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i hälften av oljan ca 5 minuter. Låt svalna.

5

Blanda köttfärs, chorizofärs, lök, ris, vatten, salt och peppar. Fyll paprikorna med blandningen. Lägg på paprikalocken. Ringla över resten av oljan.

6

Sås: Koka upp buljongen och tomatpurén under omrörning. Ringla såsen mellan paprikorna. Sätt formen eller grytan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Täck paprikorna med smörad aluminiumfolie när ca 20 minuter av tiden återstår, om det behövs.

7

Garnera med hackad persilja.

8

Servera med crème fraiche eller matyoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top