Vinbärskaka med mandelmassa

Efter kräftorna smakar det alltid bra med någonting sött och friskt. Och vad kan väl passa bättre än en kaka med röda vinbär?

Tillagningstid: 1 ¼ tim
8 bitar

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g grovriven mandelmassa
  • ca 2 ½ dl repade röda vinbär
  • 75 g kylskåpskallt extra saltat smör
  • 4 msk mandelspån
  • 2 msk pärlsocker
  • smör och ströbröd till formen
  • Servera med
  • lättvispad grädde

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter.

3

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner det i smeten.

4

Vänd ner mandelmassan för hand med en gaffel.

5

Bred ut smeten i formen. Strö över bären och tryck ner dem lite i smeten. Hyvla över smör. Strö på mandelspån och pärlsocker.

6

Grädda mitt i ugnen 40–45 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad i mitten. Låt svalna och servera nygräddad med vispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top