Champinjoner i olja

Du behöver 500 g champinjoner jämnstora 1-1,5 dl solrosolja 1.5 tsk salt lite paprikapulver 1 st finhackad vitlöksklyfta 1 st finhackad gul lök 0.5 dl...

Tillagningstid: 90 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 500 g champinjoner jämnstora
  • 1-1,5 dl solrosolja
  • 1.5 tsk salt
  • lite paprikapulver
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 1 st finhackad gul lök
  • 0.5 dl finklippt persilja
  • 1.5 msk finklippt dill
  • 2 tsk torkad basilika

Gör så här

1

Ansa och lägg svampen i tjockbottnad gryta. Häll på oljan (mindre mängden). Strö på salt och paprika, de båda löksorterna samt kryddört­erna – smula basilikan direkt över svampen.

2

Låt koka under lock, på svag värme cirka 1 timme. Passa så att det inte kokar torrt, tillsätt då lite mera olja. Smaka av ytterligare om så behövs. Låt fortsätta koka ungefär 30 minuter till. Ta av locket mot slutet och skaka om, så blir svampen glansig. Servera heta!


Kommentar:
De här ovanliga oljesjudna champinjonerna brukar Anne-Marie i Mölnlycke servera till stekt kött eller fågel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top