Du behöver
- 3 st purjolök
- 4 st färska salsicciakorvar
- 0.5 msk tomatpuré
- 1 msk vatten
- 0.75 dl vitt vin
- 50 g finriven prästost
Till garnering
finhackad purjolök
ris eller matvete
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa purjolöken och dela den på längden. Skölj löken mellan lagren så att eventuell sand försvinner. Skär den sedan i 10 centimeter långa bitar och dela varje del ytterligare en gång på längden. Spara en bit av den gröna delen till garnering. Förväll löken i saltat vatten i 3 minuter och häll av i ett durkslag.
Lägg purjon i en smord ugnsform. Halvera korven på längden och lägg den ovanpå. Rör ut tomatpurén med vatten och pensla snittytan på korven med blandningen.
Häll vinet runt kanten på formen och strö över osten. Gratinera i cirka 20 minuter, tills osten fått fin färg. Garnera med finhackad purjo och servera med ris eller matvete.
Uppdatera den gamla klassikern gratinerad purjolök med hjälp av vitt vin och välsmakande salsiccia.