Spaghetti carbonara med gyllene rå äggula

Du behöver 1 msk olivolja 1 st knipplök hackad 3 skiva bacon champinjoner (125 g) 200 g nötfärs eller blandfärs 3 dl krossade tomater örter...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 1 st knipplök hackad
  • 3 skiva bacon
  • champinjoner (125 g)
  • 200 g nötfärs eller blandfärs
  • 3 dl krossade tomater
  • örter med
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk matyoghurt
  • 2 st äggulor
  • spagetti

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en traktörpanna. Fräs löken. Klipp ner baconskivorna och smält ut lite baconfett. Fräs svampen lite och mosa ner färsen i pannan. Bryn lätt under omrörning.

2
Tillsätt tomatkross, koka upp och sjud 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner yoghurt.

3
Koka spagetti enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp den på tallrikar, skeda köttfärssåsen över och toppa med varsin rå äggula.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top