Rulle med gräslök

Du behöver 600 g (ca 10 dl) vetemjöl 2 3/4 dl vatten 25 g jäst 1/2 dl rapsolja 1 tsk salt 1 knippe (kruka) gräslök...

Tillagningstid: 80 minuter
16 portioner

Du behöver

  • 600 g (ca 10 dl) vetemjöl
  • 2 3/4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe (kruka) gräslök

Gör så här

1
Häll 500 gram (drygt 8 deciliter) av mjölet i en bunke. Värm vatten till cirka 37 grader (fingervarmt) i en skål och smula jästen i den.

2
Häll degvätskan på mjölet medan du blandar väl, arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt cirka 40 minuter.

3
Blanda 60 gram (1 deciliter) vetemjöl med oljan och saltet. Hacka gräslöken fint.

4
Knåda degen på mjölat bakbord, använd resten av mjölet. Dela degen i 2 delar.

5
Kavla varje del till en avlång kaka och bred på mjöl-/oljeblandningen. Strö över gräslök och rulla ihop, skär varje rulle i 8 bitar. Pressa ner mitten på varje bit med en pinne och vik upp varje lager separat.

6
Låt vila 10 minuter, ångkoka i cirka 8 minuter.


Kommentar:
Kinesiska smårätter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top