Du behöver
- 600 g (ca 10 dl) vetemjöl
- 2 3/4 dl vatten
- 25 g jäst
- 1/2 dl rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 knippe (kruka) gräslök
Gör så här
1
Häll 500 gram (drygt 8 deciliter) av mjölet i en bunke. Värm vatten till cirka 37 grader (fingervarmt) i en skål och smula jästen i den.
2
Häll degvätskan på mjölet medan du blandar väl, arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt cirka 40 minuter.
3
Blanda 60 gram (1 deciliter) vetemjöl med oljan och saltet. Hacka gräslöken fint.
4
Knåda degen på mjölat bakbord, använd resten av mjölet. Dela degen i 2 delar.
5
Kavla varje del till en avlång kaka och bred på mjöl-/oljeblandningen. Strö över gräslök och rulla ihop, skär varje rulle i 8 bitar. Pressa ner mitten på varje bit med en pinne och vik upp varje lager separat.
6
Låt vila 10 minuter, ångkoka i cirka 8 minuter.
Kinesiska smårätter.