Du behöver
- 3 kg skinka kokt eller ugnsbakad
Griljering
1 st äggula
2 msk sötstark senap grovkornig
1 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 dl ströbröd
Till garnering
grönkålsblad
juläpplen
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort nät och lägg skinkan på ett ugnssäkert papprat fat. Skär bort svålen, men lämna gärna en fettkant.
Blanda äggula, de tre senapssorterna, socker och potatismjöl till en jämn smet.
Bred smeten över skinkan i ett jämnt lager. Sikta över ströbröd.
Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills skinkan blivit gyllenbrun, 10–15 minuter. (Passa skinkan noga så att den inte blir bränd.) Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.
Skär skinkan i skivor inför serveringen. Garnera med grönkålsblad och äpplen.
Tips: Gör skinkan i god tid. Låt den kallna helt, då blir den lättare att skära i fina skivor. Gör gärna eget ströbröd på köpta vete- eller kardemummaskorpor.