Du behöver
- 50 g hasselnötter
- 4 st små bananer
- 0.5 dl rårörsocker
- 2 msk smör
- 2 msk ljus sirap
- 0.5 dl bryggt grönt te
Till servering
vaniljglass
Gör så här
Rosta nötterna i en stekpanna utan fett. Låt svalna och grovhacka dem.
Skala och dela bananerna på hälften och sedan på längden. Vänd dem i socker och hetta upp en stekpanna. Tillsätt smör och stek tills de fått en fin gyllenbrun färg i någon minut, passa noga eftersom sockret lätt bränns. Ta upp bananerna och lägg upp på ett fat.
Tillsätt resten av sockret tillsammans med sirap och grönt te. Koka ner lagen till en sirapsliknande konsistens.
Ringla lagen över bananerna och toppa med rostade nötter. Servera med god vaniljglass.
Vi uppdaterar favoriten friterad banan från kinakrogen. Här steks bananerna i stekpannan och serveras med en lag på grönt te och sirap, rostade nötter och vaniljglass.