Cajunkryddad stek

Du behöver 1 st skinkstek ca 700 g 1 msk smör eller margarin 1 st lökar gul 1.5 st vitlöksklyftor 1 tsk salt 1/2-1 krm...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st skinkstek ca 700 g
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st lökar gul
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1/2-1 krm svartpeppar
  • 1/2-1 krm kajennpeppar
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk timjan
  • 1.5 krm kryddnejlikor

PYTT:

5 st potatis ca 400 g
2 st sötpotatis ca 400 g
1 st purjolök
2 msk olja
1 tsk salt

Gör så här

1
Bryn skinksteken runt om i matfettet i en stekgryta. Stick i en termometer i köttet, se till att spetsen kommer mitt i.

2
Skala och skiva lök och vitlök. Låt löken fräsa med steken i grytan. Krydda med salt och de olika pepparsorterna. Häll över buljong och låt steken puttra under lock ca 1 tim eller tills termometern visar 70°C.

3
Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Låt paprikastrimlor och kryddor puttra med steken de sista 15 min. Ta upp och skiva steken. Lägg tillbaka skivorna i grönsaksröran.

4
Skala och skär potatis och sötpotatis i små tärningar. Spola av tärningarna i ett durkslag så att all stärkelse försvinner. Skölj, ansa och strimla purjolökarna. Stek potatistärningarna i oljan i en långpanna, 250°C, 15-20 min. Rör om några gånger under tillagningstiden. Tillsätt purjon och krydda med salt när ca 5 min återstår av stektiden.

5
Servera stekskivorna med grönsaksröran och sötpotatispytten samt grönsallad.


Kommentar:
Ett inslag i menyn ”Hett och exotiskt” som ingår i temafesten ”Fest jorden runt”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top