Du behöver
- 1 gul lök
- ½ vitkålshuvud, ca 400 gram
- 2 matskedar smör
- 1 matsked ljus sirap
- Salt, vitpeppar
- 400 gram fläskfärs
- 1 matsked finhackad timjan
- 2 matskedar kalvfond
- 2 deciliter grädde Servering
- Kokt potatis
- Lingon Snabbinlagd gurka
- 1 gurka
- 2 matskedar ättika (12%)
- ½ deciliter vatten
- 2-3 matskedar socker
Gör så här
Skala och dela löken i två halvor, skär i tunna skivor. Strimla vitkålen fint.
Hetta upp 1 msk smör och fräs löken tills den fått färg och mjuknat. Tillsätt vitkålen och fräs tills den fått färg.
Tillsätt sirapen. Krydda med salt och peppar, stek i 1 minut. Ta upp och lägg lök och kål på ett fat.
Tillsätt resten av smöret och fräs färsen tills den är genomstekt. Krydda med timjan, salt och peppar.
Häll i kalvfond, grädde, lök och kål. Låt puttra samman till en krämig konsistens.
Snabbinlagd gurka: Hyvla 1 gurka i tunna skivor. Blanda med 2 matskedar ättika , ½ dl vatten och några matskedar socker. Blanda tills sockret löst sig och låt gurkan dra en liten stund.
Servera med kokt potatis, rårörda lingon och snabbinlagd gurka.