Kålpudding i stekpanna med fläskfärs, lingon och snabbinlagd gurka

Smart allt i ett-rätt där man även kan blanda ner lite kokt ris om man vill.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • ½ vitkålshuvud, ca 400 gram
  • 2 matskedar smör
  • 1 matsked ljus sirap
  • Salt, vitpeppar
  • 400 gram fläskfärs
  • 1 matsked finhackad timjan
  • 2 matskedar kalvfond
  • 2 deciliter grädde
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Lingon
  • Snabbinlagd gurka
  • 1 gurka
  • 2 matskedar ättika (12%)
  • ½ deciliter vatten
  • 2-3 matskedar socker

Gör så här

1

Skala och dela löken i två halvor, skär i tunna skivor. Strimla vitkålen fint.

2

Hetta upp 1 msk smör och fräs löken tills den fått färg och mjuknat. Tillsätt vitkålen och fräs tills den fått färg.

3

Tillsätt sirapen. Krydda med salt och peppar, stek i 1 minut. Ta upp och lägg lök och kål på ett fat.

4

Tillsätt resten av smöret och fräs färsen tills den är genomstekt. Krydda med timjan, salt och peppar.

5

Häll i kalvfond, grädde, lök och kål. Låt puttra samman till en krämig konsistens.

6

Snabbinlagd gurka: Hyvla 1 gurka i tunna skivor. Blanda med 2 matskedar ättika , ½ dl vatten och några matskedar socker. Blanda tills sockret löst sig och låt gurkan dra en liten stund.

7

Servera med kokt potatis, rårörda lingon och snabbinlagd gurka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top