Sprängd sushi med lax och avokado

Du behöver 3.5 dl sushiris eller jasminris + 4 dl vatten 2 msk risvinäger 2 msk socker 0.5 tsk salt 1 msk olja neutral +...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3.5 dl sushiris eller jasminris + 4 dl vatten
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olja neutral + 1 msk vatten
  • 500 g laxfilé
  • 1 dl sesamfrön svart, vitt eller båda sorter
  • 1 st knippe sparris lättkokt (alternativt fryst)
  • 2 st avokado skivade

Gör så här

1
1 Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2
2 Blanda risvinäger, socker, salt och olja med en matsked vatten och rör tills socker och salt löst sig. Blanda med det kokta riset och håll varmt.

3
3 Skär laxen i kuber och doppa i sesamfrö. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen snabbt runt om. Arrangera en hög ris på varje tallrik och toppa med lax, sparris och avokado. Servera med japansk soja och wasabi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top