Du behöver
- 150 g mandelmassa
- 100 g smör
- 200 g mörk choklad
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 75 g pistaschnötter
Hemgjord hallonsylt
250 g frysta hallon eller färska
125 g syltsocker
Servering
Vispad grädde
hallonsylt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Smält smöret i en kastrull och dra av det från värmen.
Hacka chokladen i grova bitar Tillsätt hälften av den till smöret. Rör så att chokladen smälter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver separat. Tillsätt mandelmassa, chokladblandning och mjölblandning till äggsmeten, rör så att allt blir blandat.
Hacka pistaschnötterna grovt, tillsätt 2/3 av dem till smeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form, 20 x 30 cm.
Strö på resten av chokladen och pistaschnötterna. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Låt svalna något. Skär kakan i 20 bitar.
Hemgjord hallonsylt Blanda hallon och syltsocker i en kastrull. Låt småkoka under omrörning i 5 minuter, låt kallna.
Servering Servera kakorna med grädde och hallonsylt.