Stekta bananer med grönt te-sirap

Du behöver 50 g hasselnötter 4 st små bananer 0.5 dl rårörsocker 2 msk smör 2 msk ljus sirap 0.5 dl bryggt grönt te Till...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 50 g hasselnötter
  • 4 st små bananer
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 2 msk smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.5 dl bryggt grönt te

Till servering

vaniljglass

Gör så här

1

Rosta nötterna i en stekpanna utan fett. Låt svalna och grovhacka dem.

2

Skala och dela bananerna på hälften och sedan på längden. Vänd dem i socker och hetta upp en stekpanna. Tillsätt smör och stek tills de fått en fin gyllenbrun färg i någon minut, passa noga eftersom sockret lätt bränns. Ta upp bananerna och lägg upp på ett fat.

3

Tillsätt resten av sockret tillsammans med sirap och grönt te. Koka ner lagen till en siraps­liknande konsistens.

4

Ringla lagen över bananerna och toppa med rostade nötter. Servera med god vaniljglass.


Kommentar:
Vi uppdaterar favoriten friterad banan från kinakrogen. Här steks bananerna i stekpannan och serveras med en lag på grönt te och sirap, rostade nötter och vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top