Du behöver
- 8 skivor färskt bogfläsk,lagom tunna till rulader
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré, 1/2 tsk per skiva
- dill, grovt hackad,
- ca 1 msk per skiva
- smör
- 4 dl vatten
- 1/2 köttbuljongtärning
- 2–3 msk vetemjöl
- 1–2 dl grädde
Gör så här
1
Lägg fläskskivorna på en skärbräda.
2
Salta och peppra.
3
Fördela tomatpuré och dill.
4
Rulla ihop och fäst med tandpetare.
5
Bryn ruladerna och lägg över i liten gryta.
6
Tillsätt vatten och smulad buljongtärning.
7
8
Låt småputtra cirka 30 minuter under lock.
9
Ta upp.
10
Red skyn med mjöl, fyll på med grädde.
11
Salta och peppra.
12
Lägg i ruladerna.
13
Hetta upp och servera med ärter, gurka och potatis.