Läsar-recept

Björns eleganta rulader med dill och tomatpuré

Du behöver 8 skivor färskt bogfläsk,lagom tunna till rulader salt svartpeppar tomatpuré, 1/2 tsk per skiva dill, grovt hackad, ca 1 msk per skiva smör...


4 portioner

Du behöver

  • 8 skivor färskt bogfläsk,lagom tunna till rulader
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré, 1/2 tsk per skiva
  • dill, grovt hackad,
  • ca 1 msk per skiva
  • smör
  • 4 dl vatten
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 2–3 msk vetemjöl
  • 1–2 dl grädde

Gör så här

1
Lägg fläskskivorna på en skärbräda.

2
Salta och peppra.

3
Fördela tomatpuré och dill.

4
Rulla ihop och fäst med tandpetare.

5
Bryn ruladerna och lägg över i liten gryta.

6
Tillsätt vatten och smulad buljongtärning.

7

8
Låt småputtra cirka 30 minuter under lock.

9
Ta upp.

10
Red skyn med mjöl, fyll på med grädde.

11
Salta och peppra.

12
Lägg i ruladerna.

13
Hetta upp och servera med ärter, gurka och potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top