Skogsbärsparfait med vaniljsocker

Du behöver 4 st äggulor 1 dl strösocker vitt 1 dl kallt vatten 1 krm vaniljsocker 3 dl blåbär hallon och/eller björnbär 4 dl vispgrädde...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 1 dl strösocker vitt
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 krm vaniljsocker
  • 3 dl blåbär hallon och/eller björnbär
  • 4 dl vispgrädde

Gör så här

1
Blanda äggulor, socker och vatten i kastrull, sjud upp på medelvärme under ivrig vispning tills krämen tjocknat. Dra från plattan och fortsätt vispa tills krämen svalnat. Vispa därpå i vaniljsockret.

2

3
Häll krämen i glassmaskin tillsammans med bär och grädde, låt maskinen arbeta glassen smidig och kall. Ställ i frys.

4

5
Alternativ utan glassmaskin: Vispa grädden och vänd ner den i krämen tillsammans med bären. Ställ i frys, men ta fram och vispa in luft en gång i halvtimmen tills glassen är fryst.

6
Servera gärna med mycket söt sherry eller montilla som sås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top