Vietnamesisk sallad och jordgubbskräm med mascarpone och ingefära

Inta fredagsmyset i en park eller trädgården om vädret tillåter. Med den vietnamesiska nudelsalladen får du hela huvudrätten i en skål.Vietnamesisk sallad med nudlar och räkorJordgubbskräm med mascarpone och ingefära

Förrätt

Inled måltiden med lite hemrostade cashewnötter med chilihetta. Rosta 200 gram naturella cashewnötter i 1 matsked rapsolja i en het stekpanna tills de får lite färg. Tillsätt 1 tesked Chili & lime kryddblandning (Santa Maria) och 1 tesked smulat flingsalt och stek under omrörning ett par minuter till. Häll upp på en tallrik och låt svalna. Gott ihop med en kall öl.

Huvudrätt

Vietnamesisk sallad med nudlar och räkor

Dessert

Jordgubbskräm med mascarpone och ingefära

Att dricka till

Fredagsmenyns symfoniska smaksättning skulle vinna på ett lugnande ackompanjemang. Koriander är ingen självklar vinvän, så en kall pilsner blir mitt val.

Glutenfritt 1519 Saxon 4,1 %, Finland, 13:90 kr för 500 ml burk.
Utomeuropeisk 1219 Victoria Bitter 4,6 %, Australien, 14:90 kr för 375 ml flaska.
Alkoholfritt Spendrups alkoholfria lager, eller äppelmust.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top