Läsar-recept

Ägg från Arpège

Du behöver 6 st ägg helst gårdsägg från glada höns flingsalt 1 msk ingefära riven 2 msk gräslök finhackad 1 dl vispgrädde 1 msk sherryvinäger...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 6 st ägg helst gårdsägg från glada höns
  • flingsalt
  • 1 msk ingefära riven
  • 2 msk gräslök finhackad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk sherryvinäger
  • 3 tsk lönnsirap

Gör så här

1
Tvätta äggen och torka med hushållspapper. Ta bort en femtedel av ägget med äggtoppare eller en vass kniv.Häll försiktigt ut ägget i en skål och tvätta ur äggskalet. Ta bort allt membran på insidan.

2
Häll sedan tillbaka äggulan (den ska vara hel) och ställ ägget åt sidan. Strö lite flingsalt på gulan, lägg i en nypa riven ingefära och två nypor gräslök. Gör likadant med alla äggen.Vispa grädden löst och blanda med sherryvinäger och lite salt.

3
Koka upp vatten i en halvfylld kastrull. Vattnet ska vara precis under kokpunkten. Placera försiktigt i äggen. äggskalen flyter och håller sig rättvända. Låt äggen guppa runt i 1–3 minuter till äggulan stelnat på sidorna men är rinnig i mitten.

4
Plocka upp ett ägg i taget och torka försiktig bort vattnet på skalet. Ställ i äggkoppar och spritsa eller klicka i sherrygrädde upp till kanten. Toppa med några droppar lönnsirap.

5
Äggen äts med sked ända ned i botten så att man får med alla smaker i en enda tugga.


Kommentar:
Receptet kommer från restaurang Arpège i Paris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top