Äppelsill med dill

Du behöver 2 st schalottenlökar 1 st äpple t ex Ingrid Marie 1 st burk inläggningssill 5-minuter (avrunnen vikt 210 g) 2 dl crème fraîche...


8 portioner

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st äpple t ex Ingrid Marie
  • 1 st burk inläggningssill 5-minuter (avrunnen vikt 210 g)
  • 2 dl crème fraîche ekologisk
  • 2 msk hackad dill
  • salt
  • dillkvistar

Gör så här

1
Finhacka schalottenlöken. Tärna äpplet. Skär sillen i bitar.

2
Blanda alla ingredienser utom sillen. Smaka av med salt. Vänd i de skurna sillbitarna. Lägg i en burk med tättslutande lock.

3
Låt stå 2–3 dygn i kylskåp före servering.

4
Håller 10 dagar i kylskåp.


Kommentar:
Det tar ca 10 minuter + tid att dra. Årets kock 2011 Tomas Diederichsen bjuder på julmaten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top