Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Örtdoftande potatisknyten
Foto: Hans B Eriksson

Örtdoftande potatisknyten

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (5)

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

  • 16–20 nypotatisar (färskpotatisar)
  • ca 12 champinjoner
  • 5–6 schalottenlökar
  • 4–5 vitlöksklyftor
  • 4 ark aluminiumfolie
  • ca 100 g lättorkade, marinerade
  • körsbärstomater
  • färska kvistar av timjan, salvia och rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm pepparmix
  • 2–3 msk olivolja
  • pinjenötter eller solrosfrön

Gör så här

  • Skrapa och skölj potatisarna. Dela eventuellt stora exemplar. Ansa och dela champinjonerna. Skala och skär schalottenlökarna i bitar och vitlöksklyftorna i skivor.
  • Blanda potatis, lök och champinjoner i en skål. Låt tomaterna rinna av och tillsätt dem. Lägg i rikligt med klippta örtkvistar, salta och peppra. Häll på oljan och blanda alltsammans väl.
  • Lägg ut foliearken och fördela potatisblandningen mitt på varje ark. Förslut dem väl och placera dem i en långpanna. Placera den längs ner i ugnen, 200 grader, cirka 40 minuter, tills potatisen är mjuk.
  • Rosta pinjenötter eller solrosfrön i en torr het stekpanna.
  • Låt var och en öppna sitt potatispaket direkt på tallriken och själv strö över rostade pinjenötter eller solrosfrön.
  • Knytena kan göras i förväg och hettas upp på grillen då kycklingen är klar.

Passar till

Honungsgrillade kycklinglårfiléer
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
1 | 2 |
 
 
 

Annons: