Du behöver
- 20 st vitlöksklyftor (ja, det är många)
- 0.5 kruka färsk timjan
- 1 kruka persilja
- 2 st kvistar rosmarin
- 2 st lagerblad
- 1 st kyckling färsk rumsvarm, ca 1–1½ kg, eller kycklingdelar
- salt, svartpeppar
- olivolja att steka i
- 0.5 l hönsbuljong
- 1 msk maizenamjöl
Tillbehör
linser eller pressad potatis
Gör så här
1
Skala och dela vitlöksklyftorna på mitten. Fördela i smord ugnsform. Lägg örterna ovanpå. Stycka kycklingen grovt, salta och peppra. Hetta upp olivolja i stekpanna och stek kycklingen tills den fått färg. Lägg den på vitlöks- och kryddbädden. Häll på buljongen. Stek i ugnen i 225 grader cirka 25 minuter.
2
Ta ut formen och håll kycklingen varm. Sila örter och vitlöksklyftor från buljongen. Häll den i en kastrull, koka upp. Rör ihop maizenan med 1 dl vatten och rör ner blandningen i såsen. Rör tills såsen tjocknar lite. Servera med tillbehör
Detta är ett läsarrecept av Lise-Lotte Nilsson från Karlskrona.