Örtkryddad kyckling med vitlök

Du behöver 20 st vitlöksklyftor (ja, det är många) 0.5 kruka färsk timjan 1 kruka persilja 2 st kvistar rosmarin 2 st lagerblad 1 st...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 20 st vitlöksklyftor (ja, det är många)
  • 0.5 kruka färsk timjan
  • 1 kruka persilja
  • 2 st kvistar rosmarin
  • 2 st lagerblad
  • 1 st kyckling färsk rumsvarm, ca 1–1½ kg, eller kycklingdelar
  • salt, svartpeppar
  • olivolja att steka i
  • 0.5 l hönsbuljong
  • 1 msk maizenamjöl

Tillbehör

linser eller pressad potatis

Gör så här

1
Skala och dela vitlöksklyftorna på mitten. Fördela i smord ugnsform. Lägg örterna ovanpå. Stycka kycklingen grovt, salta och peppra. Hetta upp olivolja i stekpanna och stek kycklingen tills den fått färg. Lägg den på vitlöks- och kryddbädden. Häll på buljongen. Stek i ugnen i 225 grader cirka 25 minuter.

2
Ta ut formen och håll kycklingen varm. Sila örter och vitlöksklyftor från buljongen. Häll den i en kastrull, koka upp. Rör ihop maizenan med 1 dl vatten och rör ner blandningen i såsen. Rör tills såsen tjocknar lite. Servera med tillbehör


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Lise-Lotte Nilsson från Karlskrona.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top