Ägg med löjrom och ärtcreme

Du behöver 10 st hårdkokta ägg 1 pkt ärter fryst 0.5 dl crème fraîche 1 tsk örtsalt 100 g löjrom 1 st knippe gräslök Gör...

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 10 st hårdkokta ägg
  • 1 pkt ärter fryst
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 1 tsk örtsalt
  • 100 g löjrom
  • 1 st knippe gräslök

Gör så här

1
Hårdkoka äggen. Mixa 2 deciliter tinade ärter med creme fraiche och örtsalt med mixerstav. Skär gräslöken i cirka 5 centimeter långa bitar.

2
Använd två dessertskedar och forma ägg av ärtcremen med hjälp av skedarna. Gör likadant med löjrommen. Lägg löjrom och ärtcreme bredvid varandra på ägghalvorna. Ta ett knippe gräslöksstrån och stick ner i fyllningen.


Kommentar:
Serveringsförslag:
På en buffé är det alltid problem med att hålla kall mat fräsch. Att servera de här äggen på en ärtbädd är inte bara vackert utan fyller också en praktisk funktion.
Lägg ut ärterna frysta, det tar cirka 30 minuter innan de är tinade och under tiden har maten behållit sin fräschör. Äggen går bra att koka någon dag innan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top