Äggsallad med frasig parmaskinka

Du behöver Senapsdressing 2 tsk senap 1 msk vitvinsvinäger 1 msk citronsaft 4 msk olivolja salt svartpeppar nymalen 8 skiva lufttorkad skinka 8 st ägg...

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner

Du behöver

Senapsdressing

2 tsk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk citronsaft
4 msk olivolja
salt
svartpeppar nymalen
8 skiva lufttorkad skinka
8 st ägg medelstora
130 g mâchesallad sköljd, torr

Gör så här

1
Senapsdressing: Vispa ihop senap, vinäger och citronsaft i en skål. Vispa i oljan lite i taget, smaka av med salt och peppar.

2
Dela skinkskivorna i fyra bitar. Stek dem i het panna med en gnutta matfett tills de får färg och blir frasiga. Låt svalna på hushållspapper.

3
Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Lägg i äggen när det kokar och koka 6–7 minuter. Spola dem med kallt vatten. Skala och dela äggen.

4
Lägg upp machésallad, ägghalvor och frasig skinka på ett fat. Ringla över dressing och ta några tag med pepparkvarnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top