Ängamat, redd grönsakssoppa

Du behöver 1 st litet blomkålshuvud ca 350 g 2 st morötter ca 150 g 1 st purjolök liten 7.5 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st litet blomkålshuvud ca 350 g
  • 2 st morötter ca 150 g
  • 1 st purjolök liten
  • 7.5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl (eller potatismospulver)
  • 75 g sockerärter
  • 4 st körsbärstomater
  • salt och vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

1
Skölj och dela blomkålen i småbuketter, skala och skär morötterna i slattar. Klyv, skölj och skär purjon i skivor. Lägg de tre sorterna i en kastrull, häll över vatten och smula i buljong. Koka grönsakerna knappt mjuka, 8-10 minuter.

2
Sila från grönsakerna i ett durkslag och spara dem. Häll spadet tillbaka i kastrullen. Skaka samman mjölk och mjöl och vispa ner i spadet. Koka upp och koka 2 minuter. Lägg tillbaka grönsakerna och lägg i sköljda och snittade sockerärter och delade tomater. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.

3
Vispa grädden till mjukt skum och vänd ner det i soppan. Servera med färskt bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top