Läsar-recept

Äppelkaka med mandelmassa

Du behöver 150 g smör eller margarin 2 st ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl smör till formen 2 st äpplen syrliga 100 g...

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • smör till formen
  • 2 st äpplen syrliga
  • 100 g mandelmassa

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och låt svalna.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i vetemjölet och därefter smöret.

3
Häll smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar botten.

4
Skär äpplena i tunna skivor och stick ner i smeten. Skär mandelmassan i tunna skivor och stick ner mellan äpplena.

5
Grädda kakan i mitten av ugnen i 35–40 minuter.

6
Tips! Variera kakan genom att tillsätta några droppar bittermandelolja och 2 deciliter russin i smeten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top