Äppelsallad med senap, mynta och kryddstekt lax

Du behöver 2 gröna äpplen (t ex Granny Smith) 2 röda äpplen (t ex Lobo) 2 msk creme fraiche 2 msk dijonnaise 1 msk citronsaft...


4 portioner

Du behöver

  • 2 gröna äpplen (t ex Granny Smith)
  • 2 röda äpplen (t ex Lobo)
  • 2 msk creme fraiche
  • 2 msk dijonnaise
  • 1 msk citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka mynta
  • 400 g färsk laxfilé, i stora kuber
  • 2 msk bbq-krydda
  • salt och svartpeppar
  • olja till stekning av lax

Gör så här

1
Skiva äpplena tunt och skär sedan i tunna strimlor. Blanda creme fraiche, dijonnaise och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner äpplena och smaka av ytterligare en gång. Plocka myntan och vänd ner före servering.

2
Krydda laxen med kryddblandningen och stek snabbt i stekpanna. Servera med äppelsalladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top