Örtig pasta med varmrökt lax

Du behöver 1.5 msk dijonsenap 2 msk flytande honung 1 msk äppelcidervinäger 0,5 st citron färskpressad saft från apelsin eller 1 4.5 msk olivolja salt...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 msk dijonsenap
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 st citron färskpressad saft från
  • apelsin eller 1
  • 4.5 msk olivolja
  • salt peppar
  • 1 bitar laxfilé ca 400 g, varmrökt, utan skinn
  • 4 prt pasta t ex linguini eller spagetti
  • 3.5 dl sojabönor kokta
  • 0.5 st dill kruka
  • 0.5 st persilja kruka
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Blanda senap, honung, vinäger och citrussaft, använd gärna matberedare, mixer eller elvisp. Tillsätt oljan i en fin stråle under blandning. Smaka av dressingen med salt och peppar.

2
Bryt laxen i mindre bitar.

3
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.

4
Fördela pastan i serveringskålar. Toppa med laxen, bönorna och hackade örter. Ringla över dressingen (Du kan också blanda allt i en stor serveringsskål). Peppra.


Kommentar:
Variera pastan med olika färska örter, som till exempel körvel och basilika. Mjuka örter passar bäst i det här receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top