Du behöver
- 1.5 msk dijonsenap
- 2 msk flytande honung
- 1 msk äppelcidervinäger
- 0,5 st citron färskpressad saft från
- apelsin eller 1
- 4.5 msk olivolja
- salt peppar
- 1 bitar laxfilé ca 400 g, varmrökt, utan skinn
- 4 prt pasta t ex linguini eller spagetti
- 3.5 dl sojabönor kokta
- 0.5 st dill kruka
- 0.5 st persilja kruka
- svartpeppar nymalen
Gör så här
1
Blanda senap, honung, vinäger och citrussaft, använd gärna matberedare, mixer eller elvisp. Tillsätt oljan i en fin stråle under blandning. Smaka av dressingen med salt och peppar.
2
Bryt laxen i mindre bitar.
3
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
4
Fördela pastan i serveringskålar. Toppa med laxen, bönorna och hackade örter. Ringla över dressingen (Du kan också blanda allt i en stor serveringsskål). Peppra.
Variera pastan med olika färska örter, som till exempel körvel och basilika. Mjuka örter passar bäst i det här receptet.