Överbakad fisksoppa med broccoli och gulrötter

Du behöver 2 plattor (ca 10 x 20 cm) fryst smördeg 2 dl tinad tärnad potatis 600 g tinad fiskmix i grytbitar 1/2 purjolök i...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 plattor (ca 10 x 20 cm) fryst smördeg
  • 2 dl tinad tärnad potatis
  • 600 g tinad fiskmix i grytbitar
  • 1/2 purjolök i grova bitar
  • 250 g tinad broccoli- och gulrotsmix
  • 5 dl färdig thaisoppa
  • 5 dl färdig skaldjurssoppa
  • 1/2 ägg

Gör så här

1
1 Värm ugnen till 225 grader. Låt smördegsplattorna tina lite. Halvera och kavla dem på bakplåtspapperet till storlek som väl täcker valda ugnsskålar.

2
2 Bottna fyra ugnssäkra soppskålar om minst 5 deciliter med potatis, varva ner fisk, purjo och grönsaker.

3
3 Blanda de färdiga sopporna väl i en kanna, fördela soppan i skålarna.

4
4 Vispa upp ägget lätt med gaffel, pensla soppskålarnas mynningskant med ägg. Lägg på degplattorna, tryck fast den runt om, och pensla degens ovansida. Stick med kniv eller tandpetare hål i degen och ställ skålarna i nedre delen av ugnen cirka 18 minuter. Ta ut med grytlappar!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top