10-minuterspizza med tonfisk

Du behöver 1 st bröd t 2 msk tomatsås t 1 st lök liten gul 0.5 st purjolök späd 1 tsk olja 0.5 st burkar...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 st bröd t
  • 2 msk tomatsås t
  • 1 st lök liten gul
  • 0.5 st purjolök späd
  • 1 tsk olja
  • 0.5 st burkar lättonfisk à 185 g
  • 3.5 st körsbärstomater
  • 0.5 tsk oregano
  • pepparmix
  • 2.5 msk riven ost
  • olivolja lite

Att servera till:

sallad

Gör så här

1
1. Lägg brödet på en plåt och bred på tomatsås.

2
2. Skala löken och skär den i skivor. Ansa och strimla purjolöken. Fräs alltsammans i lite olja tills löken mjuknar.

3
3. Lägg lök, avrunnen tonfisk och tomater på pizzan.

4
4. Krydda rikligt med oregano och pepparmix. Strö över osten. Häll på några droppar olivolja.

5
5. Grädda i 225 graders ugnsvärme, cirka 10 minuter.

6
6. Servera med en sallad.


Kommentar:
Tips: Använd glutenfritt bröd i stället för polarkaka om du har celiaki.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top